SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Mjölk och keso i Nicaragua
May 21st, 2013

I staden Leon i Nicaragua hittar man en väldigt driftig och framåt ekonomisk grupp som kallar sig för “Amor de Mujeres Group” (Gruppen av älskande kvinnor). Gruppen består av sexton gifta kvinnor som alla är mammor. De är hårt arbetande, ansvarstagande och ödmjuka kvinnor med en stark vilja att utvecklas och gå vidare i livet för sina barn. De kommer från en region som ligger i norra delen av landet och är känd för sin mjölkproduktion.
Samordnare för gruppen är Meylin. Hon säljer mjölk och keso, både hemma och som gatuförsäljare. “Amor de Mujeres” tar nu ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Gruppen tar lånet kollektivt och tar ett gemensamt ansvar för att hela summan återbetalas enligt avtalet. Själv kommer Meylin att använda sin del av lånet för att investera ett lager av mjölk, samt att ha som rörelsekapital i företaget. ”Amor de Mujeres” är mycket tacksam för den möjlighet som Kiva och deras samarbetspartners ger de med mindre ekonomiska resurser i fattiga länder som Nicaragua att utvecklas och satsa på egen verksamhet som leder till en hederlig inkomst.
Behöver du ekonomisk hjälp för att komma på fötter eller investera för att få en bättre tillvaro så finns det många som inte är intresserade – då den ekonomiska vinsten är för liten för dem. Men sedan finns det de som anstränger sig. Du kan tillexempel få lån via www.alfabanken.se.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa