SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
IT-entreprenören Niklas Adalberth, idag styrelsemedlem och vice koncernchef för Klarna
May 3rd, 2013

IT-entreprenören Niklas Adalberth, idag styrelsemedlem och vice koncernchef för Klarna (tidigare Kreditor), har alltid varit en driven entreprenör. ”Om man ska lyckas bli någonting så måste man fokusera”, säger Niklas i en intervju med The Scholar. ”Det fungerar inte att ha delat fokus, det är en lärdom jag gärna sprider vidare”.

Under ungdomsåren i Uppsala var Niklas med och skapade radiokanalen Radio Excellent. Under gymnasietiden, vid Lundellska skolan, drev han sitt eget företag. AdalIT tillhandahöll tjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Efter gymnasiet, som inbegrep ett år som utbytesstudent i Connecticut, USA, gjorde Niklas sin militärtjänst som närskyddstroppchef vid flyggflottiljen F 16 i Uppsala. Efter det bar det av utomlands. Första anhalt var schweiziska skidorten St. Moritz, där han under en tid arbetade som bartender på ett av Kempinski-kedjans hotell. Här sparade han pengar för att finansiera en jorden runt resa. Tillsammans med barndomvännen Sebastian Siemiatkowski gav han sig av i april, 2003. Äventyret, som varade i 143 dagar, sträckte sig över fyra kontinenter och tjugofem länder.

Väl hemkommen skrev Adalberth in sig på ekonomprogrammet vid Lunds universitet, men efter endast en termin valda han att flytta till Stockholms Handelshögskola. Det var nu som planerna kring Klarna började ta form.

http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15
http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/
Niklas Adalberth.com & niklasadalberth.se

http://www.mynewsdesk.com/se/tag/niklas-adalberth


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa