SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Halvförsäkringen
April 23rd, 2013

Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken sorts av bilförsäkring man ska välja: trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk men täcker inte särskilt mycket. Halvförsäkringen kostar lite mer men täcker i sin tur desto mer.  Beroende på vilket försäkringsbolag du använder kan innehållet variera, men halvförsäkringen brukar vanligtvis innehålla skydd mot brand, glas, maskin, bärgning, rättsskydd och stöld av fordon eller utrustning. Detta inkluderar brand i motorrummet och om bilen börjar brinna i samband med en bensinläcka, liksom vissa skador som uppkommer på motor och elektronik. En förutsättning för att premien ska betalas ut är att bilen inte är för gammal eller har körts för långt, exakta uppgifter om detta finns hos försäkringsbolaget.

Råkar du ut för något som gör att du blir behov av bärgning, i samband med att du råkat ut för en olycka eller kört i diket till exempel, täcker halvförsäkringen transport av både dig som förare och dina passagerare, liksom bilen. Råkar du i rättstvist täcker halvförsäkringen de ekonomiska utgifter som uppstår i samband med denna och blir din bil eller tillbehör som bilstereon stulna är du förmodligen också nöjd att du valt halvförsäkringen.

Är du osäker på om du ska välja halvförsäkringen eller helförsäkringen? Ett tips att komma till klarhet i denna fråga är att ta en titt på värdet på din bil, liksom mellanskillnaden för halv- och helförsäkring. Är din bil äldre kan du ofta nöja dig med halvförsäkringen och har du köpt en helt ny bil har du oftast vagnskadegaranti på köpet.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa