SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Att inte behöva välja mellan snabbt och nyttigt
July 3rd, 2014

 

I vårt moderna samhälle behöver saker gå snabbt. Hur vi hamnade här är lite svårare att svara på. Men nu är vi här och få människor har tid att spendera timmar i köket för att skapa en komplett måltid som tillgodoser både smaklökar och näringsintag. Vi slänger ihop något snabbt, eller tinar en färdigrätt eller beställer hem. Resultatet blir oftast att våra smaklökar bli lagom tillfredställda och vårt näringsbehov blir gravt misshandlat. Oftast blir det alldeles för mycket socker, salt och fett och alldeles för lite av allt annat.

Mikrovågsugnen har ofta utsett till en av bovarna i dramat. Men det är orättvist, för vi väljer själva hur vi använder vår mikrovågsugn. Om vi väljer att bara använda den till att tina en färdigrätt så är det ett dåligt val, men fortfarande vårt eget val.

Det finns faktiskt en mängd kokböcker som visar hur man kan laga nyttig mat snabbt med hjälp av en mikrovågsugn. Ugnen kan faktiskt vara lösningen på problemet snarare än själva problemet.

Du kan läsa mer om mikrovågsugnar och vad du kan göra med dem på www.microvagsugn.se. Här kan du även jämföra priser mellan olika modeller och märken.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa